COMUNICAT

 

         Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în perioada 22.01.2018 - 26.01.2018, au dispus trimiterea în judecată a 2 inculpați, după cum urmează:

         Inculpatul M.L.L. a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept, prevăzută de art. 343 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.p.

În fapt, s-a reținut inculpatul, la data de 17.12.2017, pe raza localității Gîlgău, județul Sălaj, a folosit pistolul marca Walther, model P99, calibru 9 mm, în sensul a tras, în vederea intimidării șoferului, asupra autoturismului acestuia.   

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Inculpatul B.I. a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată, prevăzută de art. 271 din Legea 86/2006 și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prevăzută de art. 342 alin. 2 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.;

În fapt s-a reținut inculpatul, la data de 16.12.2017, a introdus pe teritoriul țării pistolul marca Walther P99, calibru 9 mm și un număr de 45 cartușe cu gaz, achiziționate din Germania, armă și muniție pe care le-a deținut fără drept, până în momentul în care au fost ridicate de organele de poliție.         Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                                            

                                                                                                                                                                                                      Purtător de cuvânt

                                                                                                                                               Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou