COMUNICAT

 

 

         Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoștința opiniei publice , în dosarul nr. 14/P/2018, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul V.C.G., pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor, prev. de art. 32 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 și 2 C.p.

         În fapt s-a reținut , la data de 25 ianuarie 2018, inculpatul V.C.G. aflându-se împreună cu persoana vătămată S.A., în parcarea subterană a unui bloc nelocuit, situat în apropierea străzii George Coșbuc din Zalău, pe fondul unui conflict spontan, l-a lovit de mai multe ori pe acesta cu piciorul și l-a tăiat de mai multe ori în zona gâtului cu un ciob de sticlă spartă, împrejurări în care persoana vătămată a căzut la pământ și a pierdut mult sânge. Ulterior, persoana vătămată a fost transportată de către SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

         Față de inculpat, la data de 25.01.2018, s-a dispus măsura reținerii preventive pe o durată de 24 ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.     

 

  

                                                                                                                                                    Purtător de cuvânt

                                                                                                                                     Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj