COMUNICAT

        

         Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în data de 14.03.2018, în dosarul nr. 14/P/2018, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului V.C.G., pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p.

         În fapt, s-a reținut că la data de 25 ianuarie 2018, inculpatul V.C.G., împreună fiind cu victima S.A. în parcarea subterană a unui imobil nelocuit, situat în apropierea străzii G. Coșbuc din mun. Zalău, pe fondul unui conflict spontan, a aplicat victimei mai multe lovituri cu pumnii și picioarele. În aceleași împrejurări, inculpatul a tăiat de mai multe ori victima în zona gâtului, cu un ciob de sticlă spartă, producându-i leziuni care au cauzat ulterior decesul.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Tribunalului Sălaj.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                                                                                                     Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj