COMUNICAT

        

         Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în data de 08.06.2018, în dosarul nr. 111/P/2016, au dispus trimiterea în judecată a inculpaților B.J. și B.G., pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9 alin. 1 lit. b și c și alin. 3 din Legea 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p. și art. 5 C.p.;

         În fapt s-a reținut , în perioada 2011 - 2013, inculpații B.J.- în calitate de administrator și B.G.- în calitate de asociat și director economic, ai unei societăți comerciale, în perioada 2011 - 2013, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a înregistrat în evidențele contabile ale societății, cheltuieli fictive și alte operațiuni fictive, în baza unui număr de 942 facturi fiscale, cauzându-se un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 12.433.884 lei, din care 4.761.778 lei reprezintă impozit pe profit și 7.672.106 lei reprezintă TVA.

         Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Tribunalului Sălaj.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

         

                                                                                                                                       Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj