COMUNICAT

 

La data de 20.05.2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au întocmit referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului Matei Florin, pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal,

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat în data de 18.05.2017, în jurul orelor 2130, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Matei Florin a înjunghiat-o cu un cuțit pe concubina sa Domșa Loredana, în zona supra-claviculară dreaptă, leziune în urma căreia aceasta a decedat. Fapta a avut loc la domiciliul victimei din loc. Jibou, jud. Sălaj.

Propunerea de arestare preventivă a fost admisă prin Încheierea penală nr. 12 din data de 20.05.2017 de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Sălaj, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului Matei Florin, pe o durată de 30 de zile, de la data de 20.05.2017 la data de 18.06.2017 inclusiv.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.     

 

 

                                                                                                                                          Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj