COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 22.05.2017 - 28.05.2017, au dispus trimiterea în judecată a 4 inculpați în 3 dosare penale și au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, după cum urmează:

 

           - în dosarul nr. 205/P/2014, inculpatul K.A. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și gestiune frauduloasă, fapte prev. de art. 295 alin. 1 C.p. și art. 242 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p. și art. 5 C.p.

           Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că în perioada 03.01.2013 - 09.07.2013, inculpatul, în calitate de angajat al societății Comatex S.A., îndeplinind funcția de referent vânzări la punctul de lucru al societății cu atribuții de gestionar, și-a însușit și a folosit, în interesul său banii și bunurile pe care le-a gestionat, bunuri aparținând patrimoniului societății Comatex S.A. și a vândut prin magazinul deschis la Șimleu Silvaniei, în numele și pentru SC Comatex SA produse electrocasnice, fără a depune însă banii în contul societății, folosindu-i în scop personal, cauzând un prejudiciu de 51.369,62 lei.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

           - în dosarul nr. 918/P/2014,

           inculpatul G.P. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere și vânzare înafara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile, băuturi spirtoase peste 200 litri, în formă continuată și producerea de produse accizabile ce intră sub incidența regimului de antrepozitare, înafara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, fapte prev. și ped. de art. 296 ind. 1 lit. 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal și art. 296 ind. 1 lit. b din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p., art. 38 alin. 1 C.p. și art. 5 C.p.,

            inculpata B.E. a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de deținere și vânzare înafara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile, băuturi spirtoase peste 200 litri, în formă continuată și producerea de produse accizabile ce intră sub incidența regimului de antrepozitare, înafara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, faptă prev. și ped. de art. 296 ind. 1 lit. l din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpata B.E. a deținut cantitatea de 1105 l țuică, pentru care nu a fost achitată acciza datorată bugetului general consolidat al statului, cauzând un prejudiciu bugetului de stat prin neplata accizelor în cuantum de 28.786 lei și a comercializat diferite cantități de țuică către terțe persoane interesate, iar inculpatul G.P. a deținut cantitatea de 320 l țuică, pentru care nu a fost achitată acciza datorată bugetului general consolidat al statului, cauzând un prejudiciu bugetului de stat prin neplata accizelor în cuantum de 8.607 lei, a comercializat diferite cantități de țuică către terțe persoane interesate și a deținut instalație de fabricare a alcoolului la domiciliul său, cu care a produs diferite cantități de alcool, în mod repetat și la diferite intervale de timp, fără a fi înregistrat la biroul vamal de interior Sălaj ca producător în gospodărie individuală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 235/P/2017, inculpatul D.G. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că în data de 02.03.2017, în jurul orelor 2330, inculpatul a condus pe  DJ 109P, pe raza localității Camăr, autoturismul marca AUDI, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

         Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei au încheiat în perioada susmenționată, în dosarul penal nr. 255/P/2017, un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul A.M., prin care s-a stabilit o pedeapsă cu închisoarea de 8 luni (după reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă conform art. 480 alin 4 C.p.p.), cu aplicarea art. 91 și următoarele C.p., respectiv cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că în seara zilei de 11.03.2017, inculpatul a condus pe DJ 191E, pe raza localității Peceiu, autoturismul marca Ford Mondeo, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

           Dosarul împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj