COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în data de 17.02.2017, au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul Ardelean Mihai Teodor, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prev. de art. 2531  alin. 1 C.p. din 1969, cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.p.

           În fapt s-a reținut , inculpatul Ardelean Mihaiu Teodor, în calitate de director al SC Exploatarea Minieră Sălajul Sărmășag, a aprobat cererea formulată de fiul său Ardelean Cosmin Ilie la data de 10.12.2010 și a vândut către acesta un vestiar și un chioșc alimentar aparținând SC Sălajul SA Sărmășag, cu prețul de 13.600 lei, fiind întocmită, în acest sens factura 879160/30.12.2010, de către contabilul șef Dragoș Gavril Vasile, inculpatul Ardelean Mihaiu Teodor semnând și pe factură la rubrica „semnătura de primire”.

         Prin acordul de recunoaștere a vinovăției s-a stabilit o pedeapsă rezultantă de 8 luni închisoare, suspendată condiționat pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 8 luni.

Cu acordul încheiat a fost sesizată Judecătoria Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj