COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în perioada 09.01.2017 - 15.01.2017, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mărieș Leș Daniel Gabriel, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, alcool etilic peste 40 l, ..., prev. și ped. de art. 452 alin. 1 lit. h din Legea nr. 227/2015 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p., cu aplicarea art. 5 C.p., constând în aceea în cursul lunii ianuarie 2015, a deținut în afara antrepozitului fiscal și a transportat cantitatea de 150 l alcool etilic pe care l-a comercializat, iar în data de 23.02.2015 a fost surprins de către organele de poliție, deținând în afara antrepozitului fiscal și transportând cantitatea de 340 l alcool etilic cu concentrația alcoolică de 92,7% prin loc. Poiana Blenchii, jud. Sălaj, cu scopul comercializării acestuia în mun. Dej, prejudiciul cauzat bugetului statului fiind în valoare de 10.223 lei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Prin Încheiere penală nr. 1/CDL/11.01.2017 a Judecătoria Jibou s-a dispus arestarea preventină a inculpatului Lingurar Valentin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, faptă prev. de art. 335 alin. 1 C.p., întrucât în data de 07.01.2017, în jurul orelor 1930, inculpatul a condus autoturismul marca BMW, deținut în proprietate, pe D.C. din loc. Someș Odorhei, jud. Sălaj, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Inculpatul a condus autoturismul pe o distanță de circa 700 m, având 4 persoane în autoturism ca pasageri. Inculpatul a fost observat de organele de poliție din cadrul Postului de Poliție Someș Ordorhei, care se aflau în patrulare cu autoturismul din dotare, au pus în funcțiune semnalele luminoase, dar inculpatul nu a oprit, continuându-și deplasarea. Conform adresei emisă de Primăria Năpradea, DC din loc. Someș Odorhei, în dreptul imobilului cu numărul 297, este drum public, deschis circulației publice. În aplicația DEPABD a persoanelor care dețin permis de conducere, suspectul nu figurează ca având dreptul de a conduce autoturisme.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj