COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 06.03.2017 - 12.03.2017, au dispus trimiterea în judecată a 6 inculpați în 6 dosare penale, după cum urmează:

 

           - în dosarul nr. 686/P/2015, inculpatul Pașca Ioan a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă prev. de  art. 193 alin. 2 C.p.

           Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în noaptea de 18/19.06.2015, inculpatul a aplicat cu o rangă din fier, mai multe lovituri în zona capului și membrelor persoanei vătămate O.I., provocându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

          - în dosarul nr. 1396/P/2015, inculpatul Bob Robert a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, fapte prev. și ped. de art. 37 lit. a și c din Legea nr. 126/1995 rep. cu aplicarea art. 35 alin. 1 și art. 38 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în perioada septembrie - decembrie 2013 și septembrie - noiembrie 2014, inculpatul, a comercializat către publicul larg, în mod repetat, prin intermediul rețelei de internet, articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 855/P/2016, inculpatul Porcs Iștvan a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 28.08.2016, în jurul orelor 1328, inculpatul a condus pe DN 1H,  motocicleta marca Aprilia, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1077/P/2016, inculpatul Keșeru Dumitru-Ciprian a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 28.10.2016, în jurul orelor 2350, inculpatul a condus pe str. George Coșbuc din localitatea Șimleu Silvaniei autoturismul marca BMW, fără a poseda permis de conducere.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1170/P/2016, inculpatul Lakatoș Francisc a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă prev. și ped. de art. 193 alin. 1 C.p.

           Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 26.11.2016, în jurul orelor 2215, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu palma și cu pumnul.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1207/P/2016, inculpatul Varga Trandafir a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.p. și art. 336 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 10.12.2016, în jurul orelor 2325, inculpatul a condus pe raza localității Cehei, județul Sălaj, autoturismul  marca Dacia 1310 Break, fără a poseda permis de conducere și având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, au dispus în data de 09.03.2017, punerea în mișcare a acțiunii penale, în dosarul penal nr. 248/P/2017, față de inculpatul Lăcătuș Dragomir Aurel, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art. 234 alin. 1 lit. d C.p.

           Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul în data de 08.03.2017, la ora 2129, persoana vătămată D.P., a fost agresată fizic de inculpatul Lăcătuș Dragomir Aurel, respectiv a fost lovită cu pumnul în față, după care a fost trântită într-un șanț și a fost deposedată de suma de 400 euro, 300 lei și un telefon mobil marca Nokia în valoare de 300 lei.

Inculpatul a fost prezentat la data de 10.03.2017 cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Șimleu Silvaniei, care a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj