COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 06.02.2017 - 12.02.2017, au dispus trimiterea în judecată a 6 inculpați în 6 dosare penale, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 1146/P/2015, inculpata Moldovan Erika a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, faptă prev. și ped. de art. 273 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 26.05.2015, cu ocazia audierii în calitate de martor la Judecătoria Șimleu Silvaniei, a făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările despre care a fost întrebată în cadrul unui proces civil.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

           - în dosarul nr. 167/P/2016, inculpatul Roman Andrei-Sergiu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de viol, faptă prev. și ped. de art. 218 alin. 2 și 3 C.p. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p.

           Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul inculpatul, educator la casa de tip familial din comuna Sâg, sat Fizeș, în perioada septembrie 2015 - 23 ianuarie 2016, a săvârșit în mod repetat, prin constrângere psihică, acte de agresiune sexuală asupra persoanei vătămate, aflată în plasament în această casă.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 206/P/2016, inculpatul Tincău Denis-Marin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă, fapte prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.p., art. 338 alin. 1 C.p. și art. 196 alin. 1 și 3 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p. și art. 113 alin. 3 C.p.

            Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 18.02.2016, inculpatul a condus pe drumurile publice un autovehicul fără a poseda permis de conducere, a accidentat persoana vătămată Ș.D., după care a părăsit locul accidentului.

           Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 807/P/2016, inculpatul Florian Florea a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 15.08.2016, în jurul orelor 1200,  inculpatul a condus pe raza localității Iaz, județul Sălaj, autoturismul marca SEAT, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1075/P/2016, inculpatul Iancău Niculiță a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1  C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 27.10.2016, inculpatul a condus pe drumurile publice, pe DJ 191D, pe raza localității Boghiș, jud. Sălaj, autoutilitara marca Mercedes Benz, tractând o remorcă, fără a poseda permis de conducere.   

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1161/P/2016, inculpatul Pisle Florinel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, faptă prev. și ped. de art. 274 C.p. rap. la art. 206 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.p. rap. la art. 43 alin. 1 C.p.

           Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 26.11.2016, cu ocazia a două convorbiri telefonice avute la orele 2035 și 2126 cu persoana vătămată S.Z., inculpatul a amenințat-o pe aceasta cu acte de violență.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj