COMUNICAT

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 06.06.2017 - 11.06.2017, în dosarul penal nr. 485/P/2017, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.J., aflat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, tentativă la tâlhărie calificată și viol, fapte prev. și ped. de art. 224 alin. 1, 2 cu aplicarea art. 113 alin. 2 C.p., art. 32 rap. la art. 233 alin. 1, 234 alin. 1 lit. d și f C.p. cu aplicarea art. 113 alin. 2 C.p., art. 218 alin. 1 și 2 C.p. cu aplicarea art. 113 alin. 2 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 14.05.2017, în jurul orelor 2300, inculpatul a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate S.E., care locuiește singură, apoi în locuință, pe ușa neasigurată. Inculpatul i-a cerut alcool și bani persoanei vătămate, însă aceasta i-a spus nu are bani și i-a solicitat părăsească locuința, inculpatul refuzând acest lucru. Persoana vătămată a luat în mână un topor și o mătură și l-a împins pe inculpat afară din locuință, lovindu-l cu mătura peste spate până când inculpatul a ieșit din curtea locuinței sale.

De la locuința persoanei vătămate S.E., inculpatul s-a deplasat la o altă persoană vătămată S.M., care de asemenea locuiește singură. Inculpatul a forțat ușa locuinței care era închisă și a pătruns prin efracție în locuință, apoi a amenințat persoana vătămată cu acte de violență, cerându-i bani, însă aceasta i-a spus nu are bani. Inculpatul a violat persoana vătămată, după care a căutat bani în sertare și negăsind, a părăsit locuința.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj