COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 01.05.2017 - 07.05.2017, au dispus trimiterea în judecată a 4 inculpați în 4 dosare penale, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 1461/P/2014, inculpatul Criste Adrian a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, faptă prev. și ped. de art. 378 alin. 1 lit. c C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul inculpatul nu a achitat, cu rea credință, pensia de întreținere stabilită în favoarea fiicelor sale minore, pe o perioadă mai mare de 3 luni.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

           - în dosarul nr. 327/P/2016, inculpatul Peczer Radu-Viorel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furtul unui vehicul în scop de folosință, fapte prev. de art. 336 alin. 3 C.p., art. 335 alin. 1 C.p., art. 228 alin. 1 rap. la art. 230 alin. 1 C.p.,totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.p.

           Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 27.03.2016, inculpatul a condus pe raza localității Nușfalău, județul Sălaj, autoturismul marca VW Golf fără a poseda permis de conducere și având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală, după ce în prealabil a sustras autovehiculul susmenționat care se afla staționat cu cheile în contact, și aparținea persoanei vătămate S.F.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

           - în dosarul nr. 870/P/2016, inculpatul Lukacs Gheorghe a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, faptă prev. de art. 253 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 03.09.2016 a distrus cu mâna ecranul unui aparat de joc din incinta SC EVITA COM SRL Nușfalău.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 173/P/2017, inculpatul Boldijar Codruț-Doru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1 C.p.

           Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 19.02.2017, în jurul orelor 0230, a condus pe DJ 109P, pe raza localității Cosniciu de Jos, autoturismul marca FORD, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                     Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj