COMUNICAT

 

La data de 06.08.2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au întocmit referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului B.L.F., pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 C.p.

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat , în noaptea de 04/05.08.2017, pe fondul unui conflict mai vechi, inculpatul B.L.F., în vârstă de 33 ani, i-a aplicat mai multe lovituri cu o secure tatălui său, B.I., în vârstă de 64 ani, profitând de faptul acesta dormea, lovituri în urma cărora s-a produs decesul victimei. Fapta a avut loc la domiciliul comun al inculpatului și victimei, fapta fiind descoperită de martorii C.I. și G.H.

Propunerea de arestare preventivă a fost admisă prin Încheierea penală nr. 20 din data de 06.08.2017 de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Sălaj, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului B.L.F., pe o durată de 30 de zile, de la data de 06.08.2017 până la data de 04.09.2017 inclusiv.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.     

 

 

                                              Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj