C O M U N I C A T

 

         Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 31.07.2017 - 06.08.2017, au dispus trimiterea în judecată a 4 inculpați, în dosarul penal nr. 1147/P/2015, după cum urmează:

           - G.N.M - trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art. 48 alin. 1 Cod pen. raportat la art. 233, art. 234 alin. 1 lit. c Cod pen.

           - G.D - trimis în judecată  pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. c Cod pen.;

           -  L.I -  trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. c Cod pen.

           - B.C.P - trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. c Cod pen. cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod pen.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că în data de 01.04.2013, între orele 1436 și 1451, într-o casă nelocuită aflată la marginea localității Chieșd, inculpații G.D, L.I și B.C.P cu participarea în calitate de complice a inculpatei G.N.M, purtând cagule pe față, au deposedat prin violență și amenințări pe persoanele vătămate K.Z și S.S de 1.500 pachete de țigări de contrabandă.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

             Arestări preventive:

 

           Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, au dispus în data de 04.08.2017, punerea în mișcare a acțiunii penale, în dosarul penal nr. 809/P/2017, față de inculpatul P.V. pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj prev. de art.257 alin.1 și alin.4 Cod penal raportat la art.193 Cod penal și distrugere prev. de art.253 alin.1 Cod penal, totul cu aplicarea art.38 alin.2 Cod penal.

 

  Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, arelevă faptul că în data de data de 4.08.2017 inculpatul P.V.  a distrus câteva scaune și un geam la un local , apoi a agresat prin intermediul câinelui său pe Ap. H.B., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, refuzând să se supună solicitărilor acestuia, agestul fiind transportat la spital cu ajutorul unei ambulanțe pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Inculpatul a fost prezentat la data de 04.08.2017 cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Șimleu Silvaniei care a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia pe o perioadă de 30 zile.

        Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

                                                                                         Purtător de cuvânt

                                                     Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei