COMUNICAT

 

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în perioada 29.05.2017 - 04.06.2017, în dosarul nr. 222/P/2015, au dispus trimiterea în judecată:

  a inculpatului A.A., pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, prev. de art. 29 alin. 1 lit. a din Legea nr. 656/2002 cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.p., constând în aceea că la data de 19.10.2015, a negociat, apoi a cumpărat autoturismul marca Audi A4, achitând prețul de 5.500 euro, cu bani proveniți din săvârșirea a două furturi calificate, anterior cu o zi, de către fiul său, C.A., din locuințele părților civile N.F. și M.V., iar în urma unei înțelegeri prealabile cu coinculpatul L.P. a “transferat” acest bun pe numele lui L.P., prin încheierea contractului  de vânzare, în scopul ascunderii originii ilicite a banilor proveniți din săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat;

  și a inculpatului L.P. pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălare de bani, prev. de art. 48 alin. 1 C.p. rap. la art. 29 alin. 1 lit. a din Legea nr. 656/2002 cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.p., constând în aceea că în data de 19.10.2015, la propunerea coinculpatului A.A., a acceptat să încheie în numele său, în calitate de cumpărător, contractul de vânzare cumpărare a autoturismului marca Audi A4, deși negocierea prețului și plata acestuia a fost efectuat de către inculpatul A.A., în scopul ascunderii provenienței ilicite a banilor dobândiți din săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, inculpatul L.P. cunoscând modul de dobândire a banilor.

  Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Tribunalului Sălaj.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

În ceea ce privește măsurile preventive luate în cauzele instrumentate de procurori, menționăm următoarele:

La data de 04.06.2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata B.D.N., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 188 alin. 1 C.p. rap. la art. 199 alin. 1 C.p.,

În sarcina acesteia s-a reținut faptul că în cursul lunii februarie 2017, a aruncat peste fiica sa în vârstă de două luni, o plapumă, după care a părăsit locuința, iar când s-a reîntors după o perioadă de timp, aceasta decedase.

Prin ordonanța din data de 04.06.2017 s-a luat măsura controlului judiciar față de inculpata B.D.N., pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 04.06.2017 până în data de 02.08.2017, inclusiv, instituindu-se obligația acesteia de a nu depăși limita teritorială a județului Sălaj.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.     

 

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj