COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în perioada 27.03.2017 - 02.04.2017, au dispus trimiterea în judecată a 10 inculpați, respectiv:

 

- inculpatul Covaciu Constantin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a, d C.p., inculpatul Covaciu Costică Ardelean a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 77 lit a, d C.p., și inculpatul C.L. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p., cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.p., constând în aceea la data de 30.01.2017, în jurul orelor 0940, pe DC 17 din loc. Someș Odorhei, sub pretextul anterior persoana vătămată L.E. l-a înjurat și l-a lovit cu palma pe inculpatul C.L., cei trei inculpați i-au aplicat persoanei vătămate L.E. lovituri cu pumnii, picioarele și un obiect tăietor înțepător, în urma agresiunii persoana vătămată suferind leziuni care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

 

  - inculpatul Panțiru Vasile a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. 1 C.p., constând în aceea la data de 09.12.2016, în jurul orelor 1743, a condus autoturismul marca Dacia pe DN 1G, din loc. Racîș spre loc. Hida, unde a provocat un accident rutier din culpa sa, având în sânge o alcoolemie peste 0,80 g/l, în concret alcoolemia sa fiind de 1,60 g/l la prima probă, ora 1928 și de 1,40 g/l la proba a doua, ora 2028.

 

   - inculpatul Pop Sabin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p., și amenințare, prev. de art. 206 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p., constând în aceea în data de 04.05.2016, în jurul orelor 1800, datorită unor neînțelegeri legate de  pășunarea unui teren al persoanei vătămate P.E. de către turma de oi a inculpatului, acesta i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu furca peste umărul stâng, cauzându-i persoanei vătămate suferințe fizice.

 

   - inculpații Covaci Marcel și Lăcătuș Eugen au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de  art. 193 alin. 1 și 2 C.p., constând în aceea în data de 13.07.2016, în jurul orelor 1500, au agresat-o  fizic pe persoana vătămată C.L., primul dintre inculpați aplicându-i lovituri cu un bici și o lovitură cu o bâtă, iar cel de-al doilea inculpat prin aplicarea unei lovituri cu pumnul în zona capului, provocându-i persoanei vătămate leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare circa 5-6 zile de ingrijiri medicale.

 

  - inculpatul Stoika Tiberiu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și a art. 41 alin. 1 C.p.,

  inculpatul Stoika Mircea Carol a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 77 lit a C.p., și

  inculpatul Pătrușel Daniel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p., cu aplicarea art. 77 lit. a C.p.,

  În fapt s-a reținut în seara zilei de 08.10.2016, inculpații i-au aplicat persoanei vătămate Ț.L., în mod repetat, lovituri cu pumnii și picioarele, iar Pătrușel Daniel și cu o scândură, în urma agresiunii persoana vătămată suferind leziuni care au necesitat pentru vindecare 14-16 zile de îngrijiri medicale.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj