COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 27.03.2017 - 02.04.2017, au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpați în 3 dosare penale, după cum urmează:

 

         - în dosarul nr. 329/P/2016, inculpatul Lingurar Augustin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prev. de art. 335 alin. 1 C.p. și art. 337 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

           Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 26.03.2016, orele 2045, inculpatul a condus autoturismul marca Ford pe DC. 79, pe raza localității Hurezu, județul Sălaj, fără a poseda permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel inculpatul a fost condus la o unitate  medicală în vederea recoltării de mostre biologice, însă a refuzat acest lucru.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

          - în dosarul nr. 591/P/2016, inculpatul Kubalak Bened a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 15.06.2016, în jurul orelor 0827, inculpatul a condus pe DN 1H, pe raza localității Nușfalău, autoturismul marca VW Caddy, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

          - în dosarul nr. 248/P/2017, inculpatul Lăcătuș Dragomir-Aurel, aflat în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art. 234 alin. 1 lit. d C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 08.03.2017, în jurul orelor 2030, inculpatul a lovit cu pumnul în zona feței persoana vătămată D.P., iar după ce aceasta a căzut într-un șanț, a împins persoana vătămată cu fața în șanțul de evacuare a apei, betonat, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 22-24 zile de îngrijiri medicale. Inculpatul a sustras din portofelul pe care persoana vătămată îl avea în buzunarul interior al hainei suma de 400 euro, 300 lei și un telefon mobil marca Nokia în valoare de 300 lei, după care, cu un bolovan a lovit din nou persoana vătămată în zona gleznelor.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                     Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj