COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 24.04.2017 - 30.04.2017, au dispus trimiterea în judecată a 2 inculpați în 2 dosare penale, după cum urmează:

 

         - în dosarul nr. 1005/P/2016, inculpatul Ciocănaru Florin-Adrian a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă prev. și ped. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. d C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 12.10.2016, pe timp de zi, folosind fără drept o cheie adevărată, a sustras autoturismul marca Opel Vectra, în valoare de 1000 euro, care a fost ulterior restituit persoanei vătămate de către organele de poliție, și mai multe bunuri din portbagajul autoturismului.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1073/P/2016, inculpatul Lesuțan Daniel-Ionuț a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 28.10.2016, în jurul orelor 0130, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen, pe raza localității Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                     Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj