COMUNICAT

            În dosarul nr. 126/P/2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj și polițiști din cadrul IPJ Sălaj – Serviciul de Investigații  Criminale fac cercetări față de inculpatul  J.B.A., pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de  omor, prevăzută de art. 32 C.p. raportat la art 188 alin. 1 și alin. 2 C.p cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.p. și infracțiunea de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prev. de 372 alin. 1 lit. a C.p, cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.p, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. p.,  

            În fapt, s-a reținut că, în data de 26.06.2016, în jurul orei 03:45, inculpatul J.B. A., în urma unui conflict spontan produs în orașul Cehu Silvaniei, în stradă, în zona Primăriei Cehu Silvaniei, i-a aplicat părții vătămate T. D. C. o lovitură de cuțit în zona gâtului producându-i o plagă înțepată tăiată latero cervicală dreaptă cu secțiunea mușchiului sternocleidomastoidian drept.

Fapta a avut loc cu ocazia unui eveniment cultural organizat în centrul orașului Cehu Silvaniei, eveniment  la care a participat și autotul faptei J. B.A., acesta având asupra sa în timpul evenimentului un cuțit cu lama de 11 cm.

Potrivit Constatărilor preliminare nr. 776/X/152 din 26.06.2016, ale medicului primar legist din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Sălaj, partea vătămată a prezentat o plagă înțepătă - tăiată de 2 cm lungime și 2 cm profunzime latero-cervicală dreapta cu secțiunea mușchiului sternocleidomastoidian drept. Leziunea s-a putut produce cu corp tăietor- înțepător.

 

         La data de 26.06.2016 s-a dispus reținerea inculpatului pe o durată de 24 ore, fiind  prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, propunere însușită la data de 27.06.2016, dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.     

 

 

 

Purtător de cuvânt

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj