COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 19.12.2016 - 30.12.2016, au dispus trimiterea în judecată a 4 inculpați în 4 dosare penale, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 844/P/2015, inculpatul Ardelean Cosmin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă prev. de art.  193 alin. 2 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 28.07.2015 inculpatul a agresat fizic persoana vătămată C.G., provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 7-8 zile îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

           - în dosarul nr. 520/P/2016, inculpatul Hovaneț Francisk-Milan a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, faptă prev. de art. 107 alin. 1 lit. a din Legea 46/2008, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p. și art. 113 alin. 3 C.p.

           Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în cursul lunii mai 2016, a tăiat ilegal, în mod repetat, un număr de 11 arbori nemarcați, în valoare totală de 5233,25 lei (cu TVA), din pădurea privată aparținând Composesoratului Ip.

           Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 555/P/2016, inculpatul Covaci Alin-Gabriel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 01.06.2016, în jurul orelor 1900,  inculpatul a condus pe raza localității Plopiș, județul Sălaj, autoturismul marca VW cu nr. de înmatriculare SJ-04-RYV, fără a poseda permis de conducere.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 732/P/2016, inculpatul Biriș Nicolae-Dorel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută de art. 337 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 25.07.2016, în jurul orelor 2300, inculpatul a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, la solicitarea organelor de poliție, după ce a condus pe raza localității Aleuș, tractorul marca UTB cu nr. de înregistrare Nușfalău 096.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, au dispus în data de 30.12.2016 punerea în mișcare a acțiunii penale, în dosarul penal nr. 1246/P/2016, față de inculpatul Canalaș Gheorghe-Ioan, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la viol, fapte prev. și ped. de art. 233 alin. 1, 234 alin. 1 lit. f C.p. și art. 32 C.p. rap. la art. 218 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 113 alin. 2 C.p. și art. 38 alin. 1 C.p.

         Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul în data de 25.12.2016, în jurul orelor 1130, inculpatul Canalaș Gheorghe Ioan a pătruns fără drept în curtea și locuința persoanei vătămate I.R., care locuiește singură, iar după ce a lovit-o în zona feței și a capului cu pumnul, a strâns-o de gât, a amenințat-o cu un cuțit și a tăiat-o cu acesta la mâna stângă, deposedând-o de suma de 8 lei pe care aceasta o avea într-unul din buzunarele rochiei cu care era îmbrăcată și prin acte de violență și constrângere a încercat întrețină raporturi sexuale normale cu aceasta, după care la plecarea din locuință, a închis-o pe victimă în casă.

Inculpatul a fost prezentat la data de 30.12.2016 cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Șimleu Silvaniei care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj