COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în dosarul nr. 1401/P/2016, efectuează cercetări față de inculpații:

Varga Gheorghe-Bobi, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzute de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d și e Cod penal și art. 335 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal și art. 41 alin. 1 Cod penal

Rezmives Mariana-Anca, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d și e Cod penal,

În fapt s-a reținut în data de 19.09.2016, prin amenințare și intimidare, au deposedat-o pe persoana vătămată de cheile de la autoturismul proprietate personală, două telefoane mobile și alte bunuri. Persoana vătămată a reușit părăsească autoturismul și a fugit spre localitatea Aghireș, jud. Sălaj, unde i-a povestit martorului Crișan Ioan ce i s-a întâmplat, iar acesta a anunțat organele de poliție. În aceeași zi, inculpatul Varga Gheorghe-Bobi a condus autoturismul persoanei vătămate, fără a poseda permis de conducere, până în stația Petrom din localitatea Crasna, fiind interceptat de un echipaj de poliție din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Crasna.

La data de 24 septembrie 2016 s-a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 zile a inculpaților Varga Gheorghe-Bobi și Rezmives Mariana-Anca. Propunerea a fost admisă în parte la data de 24 septembrie 2016 de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Zalău care, prin încheierea penală nr. 17/JDL din data de 24 septembrie 2016 a dispus arestarea preventivă a inculpatului Varga Gheorghe-Bobi pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24 septembrie 2016 până la data de 23 octombrie 2016, inclusiv, iar față de inculpata Rezmives Mariana-Anca a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24 septembrie 2016 până la data de 23 octombrie 2016, inclusiv.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.     

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj