COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 11.04.2016 – 24.04.2016, au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 3 inculpați în 3 dosare penale și au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 790/P/2015, inculpatul Ardelean Ștefan-Sorin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin.  C.p. cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.; conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.; conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1 C.p., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 18.07.2015, inculpatul Ardelean Ștefan Sorin a fost depistat de către organele de poliție în timp ce conducea scuterul marca „Malaguti” cu nr. de înregistrare „Nușfalău 649”, pe strada George Coșbuc din orașul Șimleu Silvaniei, fără a poseda permis de conducere.

La data de 07.08.2015, organele de poliție din cadrul Poliției orașului Șimleu Silvaniei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul , la aceeași dată, inculpatul Ardelean Ștefan Sorin a condus un scuter marca „Malaguti” cu nr. de înregistrare „Nușfalău 649”, pe strada Mărului din loc. Șimleu Silvaniei, fără a poseda permis de conducere și având o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 805/P/2015, inculpatul Cionca Gheorghe a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data 17.07.2015, inculpatul Cionca Gheorghe, în timp ce conducea autoturismul marca Opel cu nr. de înmatriculare SJ-03-GIK pe strada M. Sadoveanu din orașul Șimleu Silvaniei, a fost oprit pentru control și întrucât emana vapori de alcool a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,76 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 806/P/2015, inculpatul Farcaș Marius Ionuț a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prev. de art. 337 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data 18.07.2015 pe strada Libertății din orașul Șimleu Silvaniei a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. Organele de poliție au solicitat conducătorului auto Farcaș Marius Ionuț se deplaseze la Spitalul orășenesc „Profesor Dr. Ioan Pușcaș” din Șimleu Silvaniei, în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, însă în fața medicului de gardă inculpatul a refuzat recoltarea.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în dosarul nr. 336/P/2015, au încheiat la data de 13.04.2016 „Acord de recunoaștere a vinovăției” cu inculpatul Rusu Vasile, pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea armelor și munițiilor, faptă prev. și ped. de art. 342 alin. 1 C.p. și operațiuni pirotehnice efectuate fără drept, faptă prev. și ped. de art. 37 lit. a din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul la data de 26.03.2015 organele de poliție din cadrul BAESP Sălaj s-au sesizat din oficiu despre faptul inculpatul Rusu Vasile, fost deținător legal de armă și muniție letală, a deținut în continuare, la domiciliul său, fără drept, muniție aferentă armelor letale de vânătoare și de tir sportiv, cât și articole pirotehnice interzise. La data de 10.08.2015 a fost efectuată o percheziție domiciliară la adresa inculpatului, ocazie cu care a fost identificată o cantitate însemnată de muniție aferentă armelor letale de vânătoare și letale de tir sportiv, cât și articole pirotehnice interzise.

Dosarul de urmărire penală a fost trimis Judecătoriei Șimleu Silvaniei spre competentă soluționare.

 

         Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj