COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în perioada 17.10.2016 - 23.10.2016, au dispus trimiterea în judecată a 5 inculpați, respectiv :

- Inculpatul Runcan Darius-Ovidiu, cercetat în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. de art. 233 alin. 1 raportat la art. 234 alin. 1 „d” și „f” C.p. și

inculpatul Rezmiveș Ionuț-Marius-Chelement, cercetat în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. de art. 233 alin. 1, art. 234 alin. 1 „d” și „f” cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.p.,

În fapt s-a reținut că în noaptea de 15/16.09.2016, în baza unei înțelegeri prealabile, au pătruns în curtea locuinței persoanei vătămate Țicle Danil din loc. Lupoaia, apoi prin forțarea ușii cu un cornier metalic, platbandă metalică și un târnăcop a pătruns în bucătăria de vară a persoanei vătămate, au folosit spray-ul lacrimogen împotriva acesteia, apoi au închis-o în beci, împrejurare în care au sustras din bucătăria de vară suma de 15 lei, un telefon mobil Samsung, încărcătorul aferent și un cuțit, iar din casa principală, în care au pătruns prin folosirea fără drept a cheilor adevărate, au sustras  un dispozitiv mp3 player, două perechi de căști, o lanternă de culoare albastră, două încărcătoare de telefon și un dispozitiv la care se leagă cheile, bunuri pe care la plecare le-au împărțit.

- inculpata Constantinescu Adriana, cercetată în stare de libertate, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, prev. de art. 253  alin. 1 C.p., constând în aceea în data de 03.08.2014, în fața sediului postului de poliție din loc. Ileanda, în urma unui conflict cu persoana vătămată Pașcu Vasile, a lovit cu o piatră în geamul din partea dreaptă față al autoturismului cu numărul de înmatriculare MM-09-ECY și în portiera autoturismului, prejudiciul fiind în sumă de 1000 lei.

 

- inculpatul Varga Adrian Vasile, cercetat în stare de libertate, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat prev. de art. 228 alin. 1, 229 alin. 2 lit. b C.p., cu aplicarea art. 113 alin. 2 C.p., constând în aceea în cursul lunilor mai - iunie 2015, pe timp de zi, a pătruns pe poarta deschisă în curtea locuinței persoanei vătămate Ilieș Florița din loc. Letca, jud. Sălaj, de unde a sustras o bicicletă marca Pegas în valoare de 200 lei.

 

- inculpatul Ciocmărean Doru, cercetat în stare de libertate, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prevăzută de art. 337 C.p., constând în aceea în data de 17.09.2015, a condus pe DC 48, pe teritoriul județului Sălaj, autoturismul marca Volkswagen, cu numărul de înmatriculare SJ-13-DVL, având o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în momentul în care a fost condus la Spitalul Orășenesc Jibou, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru a i se stabili concentrația de alcool în sânge, a refuzat îi fie recoltate probele biologice.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj