COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 16.05.2016 – 22.05.2016, în dosarul penal nr. 1480/P/2014, au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Blidar Ioan-Sorin, Blidar Călin-Alin, Talpa Nicolae-Alin și Lingurar Bogdănel, pentru săvârșirea infracțiunii de încăierare, faptă prevăzută de art. 198 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 26.12.2014, inculpații Blidar Sorin-Ioan, Blidar Călin-Alin, Talpa Nicolae-Alin și Lingurar Bogdănel s-au deplasat la Căminul Cultural din comuna Marca unde se organiza o discotecă cu ocazia sărbătoririi Crăciunului și s-au agresat reciproc în curtea căminului și a primăriei.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

         Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj