COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în perioada 16.05.2016 - 22.05.2016, au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile (nefiind îndeplinite condițiile legale pentru a se propune judecătorulului de drepturi și libertăți arestarea preventivă) față de inculpații:

Banto Dionisie, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe si tulburarea ordinii și liniștii publice, fapte prev. de art. 193 alin. 1 și art. 371 alin. 1 cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit. a C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

         Dulanyi Gabriel Fernando, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe si tulburarea ordinii și liniștii publice, fapte prev. de art. 193, alin 1 și art. 371 alin. 1 cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit. a C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

         Grebenar Ciprian Brăduț, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe si tulburarea ordinii și liniștii publice, fapte prev. de art. 193 alin 1 și art. 371 alin. 1 cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit. a C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p..

         Kis Tiberius, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe si tulburarea ordinii și liniștii publice, fapte prev. de art. 193 alin 1 și art. 371 alin. 1 cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit. a C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

          În fapt s-a reținut că, în data de 19.05.2016, în jurul orelor 2030, inculpații au provocat un scandal de amploare pe strada Stejarilor din localitatea Jibou, în sensul , fiind constituiți în două grupuri înarmate cu obiecte contondente (pietre, bețe, obiecte adaptate pentru lovire, furci) s-au lovit reciproc, fiind nevoie de intervenția organelor de ordine pentru a aplana scandalul. În urma loviturilor aplicate au fost transportați la unități medicale un număr de 8 persoane pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.     

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj