COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 07.11.2016 - 20.11.2016, au dispus trimiterea în judecată a 2 inculpați în două dosare penale, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 451/P/2016, inculpatul Chiș Marcel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 03.05.2016, în jurul orelor 1656, inculpatul a condus pe strada Partizanilor din Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, autoturismul marca Renault cu nr. de înmatriculare SJ-04-RST, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 751/P/2016, inculpatul Boka Pardalian a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 31.07.2016, inculpatul a condus pe DE 81, la ieșirea din localitatea Bobota, județul Sălaj, autoturismul marca Volkswagwn Golf III, cu nr. de înmatriculare SM-06-LBJ, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj