COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 12.12.2016 - 18.12.2016, au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați în trei dosare penale, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 281/P/2016, inculpatul Szabo Otto-Alexandru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 11.03.2016, în jurul orelor 1811 inculpatul a condus pe DJ 109 P, pe raza localității Pericei, județul Sălaj, autoturismul marca VW cu nr. de înmatriculare SJ-02-LRC, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 949/P/2016, inculpatul Vălcăuan Sergiu-Ștefan a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 25.09.2016, inculpatul a condus pe strada Carpați din localitatea Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, autoturismul marca Opel Astra, cu nr. de înmatriculare SJ-12-VSL, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1019/P/2016, inculpatul Grebănar Ștefan a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 14.10.2016, în jurul orelor 1845, inculpatul a condus autoturismul marca Dacia 1310 cu nr. de înmatriculare SM-88-KER, pe strada principală din satul Pusta, fără a poseda permis de conducere.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj