COMUNICAT

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în dosarul nr. 311/P/2012, prin rechizitoriul din data de 16.09.2016, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mathe Laszlo, pentru săvârșirea infracțiunii de  înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de art. 244 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 5 C.p.

În fapt s-a reținut inculpatul Mathe Laszlo, în calitate de administrator al SC Thermodul System SRL, a comunicat persoanei vătămate SC Thermodul Design SRL reprezentată prin Balint Michel Șandor, faptul urmează îi fie livrate 3 utilaje, iar pentru a convinge persoana vătămată a prezentat acesteia utilajul de debitat polistiren, a fost de acord dea o declarație notarială cu privire la livrarea utilajelor și a predat persoanei vătămate convenția prin care SC Startech Gmbh se angaja livreze cele trei utilaje după ce persoana vătămată plătea contravaloarea facturii de 31.500 euro.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Purtător de cuvânt

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj