COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 12.09.2016 - 18.09.2016, în dosarul penal nr. 1395/P/2015, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Bruchental Daniel Antoniu, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 30.12.2015, în jurul orelor 0100, inculpatul a condus pe DC 93 prin localitatea Marca, județul Sălaj, autoturismul marca VW cu nr. de înmatriculare SJ-10-DAB, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj