COMUNICAT

        

    Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în dosarul nr. 1230/P/2016, prin rechizitoriul din data de 12.09.2016, au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Serban Marius Sorin și Tout Sorin, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată prev. și ped. de art. 234 alin. 1 lit. d C.p. raportat la art. 41 alin. 1 C.p. totul cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit. d C.p. (pentru inculpatul Serban Marius Sorin) și de art. 234 alin. 1 lit. d C.p. rap la art. 113 alin. 3 C.p. (pentru inculpatul Tout Sorin), constând în aceea în data de 19.08.2016, orele 0210-0220 dimineața, prin violență, au sustras de la persoana vătămată Nae Gheorghe suma de 2300 lei și un lănțișor de aur aflat la gâtul acestuia în timp ce partea vătămată se afla în scara blocului unde aceasta locuiește.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

În ceea ce privește măsurile preventive luate în cauzele instrumentate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, menționăm următoarele:

- în dosarul nr. 1366/P/2016, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 4 C.p. raportat la art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.p., constând în aceea în data de 12.09.2016 în jurul orelor 1330 inculpatul Reismuveș Alexandru i-a prins cu ambele mâini cămașa persoanei vătămate Pop Stelian, organ de poliție aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu cu ocazia unei vizite pe teren în cartierul de rromi din satul Șamșud în scopul de a preveni comiterea de fapte antisociale. Ulterior acestui moment, inculpatul a tras persoana vătămată în șanț, căzând amândoi în șanț, inculpatul pe pământ, iar polițistul peste el. După ce au căzut amândoi pe pământ, inculpatul a încercat din nou să-i aplice lovituri persoanei vătămate, dar nu a reușit, reușind numai o zgârie pe aceasta pe brațul drept și pe față. Leziunile suferite de persoana vătămată Pop Stelian au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.

La data de 15 septembrie 2016 s-a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 zile a inculpatului Reismuveș Alexandru. Propunerea a fost admisă la data de 15 septembrie 2016 de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Zalău care, prin încheierea penală nr. 16/JDL din data de 15 septembrie 2016 a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15 septembrie 2016 până la data de 14 octombrie 2016, inclusiv;

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.     

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj