COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în perioada 11.07.2016 – 17.07.2016, au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpați, respectiv:

     - inculpatul Suciu Ioan a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 C.p. raportat la art. 199 C.p., constând în aceea în data de 25.03.2016, în jurul orelor 1820, i-a aplicat soției sale lovituri cu pumnii, picioarele și o bâtă, atât în curtea locuinței, cât și pe drumul comunal din loc. Aluniș, cauzându-i suferințe fizice;

 

     - inculpatul Sână Mihăiță Pamfil a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p., constând în aceea la data de 29.10.2015, aflându-se în loc. Tihău, jud. Sălaj, a aplicat persoanei vătămate Sână Gheorghe lovituri cu pumnii, picioarele și un obiect cu margini zgrunțuroase, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 9-10 zile de îngrijiri medicale;

 

     - inculpatul Lăcătuș Mironel Trifan a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p., constând în aceea în dimineța zilei de 25.10.2015, în jurul orelor 0400, în timp ce se afla la discoteca din loc. Rus, i-a aplicat persoanei vătămate Mocan Sergiu o lovitură cu o sticlă în față, în zona gurii, cauzânud-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 18-20 zile de îngrijiri medicale.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj