COMUNICAT

        

  Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 10.10.2016 - 16.10.2016, au dispus trimiterea în judecată a 6 inculpați în cinci dosare penale, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 638/P/2015, inculpatul Pușcaș Ioan-Vlad a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.p. și art. 336 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 03.06.2015, în jurul orelor 1930, inculpatul a condus pe raza localității Cehei, județul Sălaj, autoturismul marca OPEL cu nr. de înmatriculare SJ-94-TYN,   fără a poseda permis de conducere și având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 735/P/2015, inculpatul Mica Gheorghe a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.p. și art. 337 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că în noaptea de 19/20.06.2015, în jurul orelor 0030, a condus pe DC 78 din loc. Cizer, mopedul marca Aprilia cu nr. de înregistrare 519 Cizer, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie vehicule și a refuzat să fie testat cu aparatul etilostest sau să-i fie prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1175/P/2015, au fost trimiși în judecată inculpații :

 Kasta Tibor Izrael, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe, fapte prev. și ped. de art. 253 alin. 1 C.p., art. 224 alin. 2 C.p. și art. 193 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

Șoș Robert, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe, fapte prev. și ped. de art. 253 alin. 1 C.p., art. 224 alin. 2 C.p. și art. 193 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în seara de 27.10.2015, în jurul orelor 2100, inculpații au pătruns fără drept, prin distrugerea ușii de la intrare, în locuința persoanei vătămate L.D., unde inculpatul Șoș Robert l-a agresat cu o bară metalică, iar inculpatul Kasta Tibor-Izrael i-a provocat suferințe fizice persoanei vătămate K.L. prin imobilizarea forțată a acesteia.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1299/P/2015, inculpatul Peter Arpad a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, fapte prev. și ped. de art. 193 alin. 2 C.p., și art. 206 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

          Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în dimineața zilei de 30.11.2015, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate P. P.-C. o lovitură cu un topor în zona frunții, în urma căreia persoana vătămată a suferit leziuni ce au avut nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale, după care, în aceeași zi, în jurul amiezii, având la mână un hârleț și un topor, a amenințat cu moartea și acte de violență persoana vătămată S.L.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 754/P/2016, inculpatul Bihari Zoltan a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 28.07.2016, în jurul orelor 1320, inculpatul a condus pe raza localității Sărmășag, județul Sălaj, motociclul marca Yamaha Majesty 150 cu nr. de înmatriculare CJ-98-YMY, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

         Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj