COMUNICAT

        

         Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în dosarul nr. 357/P/2013, prin rechizitoriul din data de 11.05.2016, au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Petre Rozalia, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, faptă prev. de art. 48 C.p. raportat la art. 9 alin. 1 lit. c din Legea 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 5 C.p.

         În fapt s-a reținut , în calitate de administrator al SC Rozaro PTE Construct SRL, în perioada 26.07.2013 - 26.06.2014, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a întocmit un număr de 14 facturi fictive, în numele societății SC Rozaro PTE Construct SRL, facturi pe care inculpata i le-a înmânat numitului Jozsa Balint (decedat la data de 18.04.2015), administrator la societatea SC B Masiv SRL, pentru a înregistra în contabilitatea societății SC B Masiv SRL cheltuieli fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale, în urma înregistrării în contabilitatea societății a celor 14 facturi fictive întocmite de către inculpată cauzându-se bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 110.259 lei, prejudiciul fiind compus din suma de 44.104 lei, reprezentând impozit pe profit și suma de 66.155 lei, reprezentând TVA.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Tribunalului Sălaj.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj