COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 09.05.2016 – 15.05.2016, în dosarul penal nr. 1083/P/2015, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Szabo Ioan, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 28.09.2015, organele de poliție din cadrul IPJ Sălaj – Serviciul rutier, cu ocazia efectuării serviciului de supraveghere și control pe DJ 110 pe raza localității Carastelec, au depistat în trafic pe inculpatul Szabo Ioan, care conducea autoturismul marca Opel, sub influența băuturilor alcoolice. Inculpatul fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

         Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj