COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în perioada 05.09.2016 – 11.09.2016, au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 13 inculpați, respectiv:

 

         - inculpatul Păcurar Alexandru Gabriel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice, prev. de art. 371 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; loviri sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 C.p. și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prev. de art. 337 C.p.; totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

         - inculpatul Cozma Marius Cristian a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice, prev. de art. 371 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; loviri sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

         - inculpatul Lung Mihai Cornel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice, prev. de art. 371 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; loviri sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

         - inculpatul Tămășan Cosmin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice, prev. de art. 371 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; loviri sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; distrugere, prev de art. 253 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

         - inculpatul Rus Alin Dinu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice, prev. de art. 371 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; loviri sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

         - inculpatul Spătar Dan Vasile a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice, prev. de art. 371 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; loviri sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p.; distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

         - inculpatul Vartolomei Lucian Vasile a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de tulburarea ordinii și liniștii publice, ambele prev. de art. 371 C.p, însă una dintre ele cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p. și a infracțiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

         - inculpatul Rus Andrei Călin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de tulburarea ordinii și liniștii publice, ambele prev. de art. 371 C.p., însă una dintre ele cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și a infracțiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p. și art. 5 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.,

         În fapt s-a reținut :

         Inculpații Păcurar Alexandru Gabriel, Cozma Marius Cristian, Lung Mihai Cornel, Tămășan Cosmin, Rus Alin Dinu și Spătar Dan Vasile, la data de 14/15.12.2013, în jurul orelor 0300, în holul clubului Babylon situat în localitatea Hida, județul Sălaj, pe trotuarul din fața clubului precum și pe partea carosabilă a drumului public din fața localului, au avut un conflict fizic, violent cu Vartolomei Lucian Vasile și Rus Andrei Călin, ocazie cu care numitului Vartolomei Lucian Vasile, i-a fost cauzat atât un traumatism ce a necesitat pentru vindecare un număr de 44-45 zile de îngrijiri medicale, cât și degradarea ceasului de la mână și a hainei pe care o purta.

Inculpații Vartolomei Lucian Vasile și Rus Andrei Călin, la data de 15.12.2013, în jurul orelor 0300, prin folosirea a două obiecte contondente, au distrus contoarele electrice și geamurile de la ușile de acces ale S.C. NOVO BLISS S.R.L.

Inculpații Rus Andrei Călin și Vartolomei Lucian Vasile, în vara anului 2013, primul având asupra sa un pistol, iar cel de-al doilea având asupra sa un obiect contondent (bâtă de baseball sau cuțit), în urma unor neînțelegeri cu persoane aflate în clubul Babylon din localitatea Hida, au încercat pătrundă în incinta clubului, însă ca urmare a împotrivirii agenților de pază, au folosit respectivul pistol trăgând înspre agenții de pază, iar ulterior au spart un geam de la ușa principală de acces în discoteca Babylon.

Inculpatul Păcurar Alexandru, în dimineața zilei de 02.05.2014, în jurul orelor 0800, a condus autoturismul cu numărul de înmatriculare SJ-85-DIO, pe DJ109, pe strada Sfatului din localitatea Hida, județul Sălaj, fără a avea permis de conducere, iar la solicitarea organelor de poliție a refuzat fie testat cu aparatul alcooltest, respectiv a refuzat îi fie recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

- inculpatul Suciu Gheorghe a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.p. și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p. constând în aceea în noaptea de 08/09.12.2015 aflându-se într-un bar din loc. Aluniș, com. Benesat a spart un geam termopan al localului, cauzând un prejudiciu în valoare de 700 lei. Același inculpat, prin acte de violență comise asupra bunurilor din local, prin profanarea de amenințări la adresa celorlalți consumatori prezenți în bar și prin îmbrânceli cu numitul Suciu Vasile a tulburat ordinea și liniștea publică, determinându-i pe toți consumatorii aflați în local părăsească barul, fiind necesară intervenția organelor de poliție.

 

         - inculpatul Zagor Arpad (senior) a fost trimis în judecată pentru săvârșirea  infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p.;

         - inculpatul Zagor Arpad (junior) a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p.;

         - inculpatul Horvath Ovidiu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p.;

         - inculpatul Horvath Ovidiu Giorgian a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, faptă prev. și ped. de art. 193 alin. 2 C.p., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

În fapt s-a reținut :

Inculpații Zagor Arpad senior, Zagor Arpad junior și Horvath Ovidiu, în data de 10.05.2015 in jurul orelor 1700 -1730, în timp ce se aflau în comuna Almașu, jud. Sălaj, în cartierul numit ,,Vale’’, i-au aplicat, împreună cu inculpatul Horvath Ovidiu Giorgian, persoanei vătămate Bura Samir Petru, mai multe lovituri cu pumnii si picioarele, iar inculpatul Zagor Arpad senior și cu o bâtă, cu consecinta producerii unor leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale

Inculpatul Horvath Ovidiu Giorgian, în data de 10.05.2015 în jurul orelor 1700-1730, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a condus autoturismul marca Audi A4, cu numărul de înmatriculare SJ-94-ZET pe drumul public, în cartierul numit ,,Vale” din com. Almasu, jud. Sălaj și la scurt timp, în același loc, împreună cu inculpații Zagor Arpad senior, Zagor Arpad junior și Horvath Ovidiu, i-a aplicat persoanei vatamate Bura Samir Petru, mai multe lovituri cu picioarele, cu consecința producerii unor leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 6-7 zile de ingrijiri medicale.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj