COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 04.07.2016 - 10.07.2016, au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 5 inculpați în 5 dosare penale, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 1246/P/2015, inculpatul Lakatoș Gheorghe- Tiberiu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, fapte prev. de  art. 335 alin. 1 C.p. și  art. 334 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 15.11.2015, inculpatul a condus pe drumurile publice un autovehicul neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1363/P/2015, inculpatul Hopide Liviu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul la data de 17.12.2015, în jurul orelor 1854, inculpatul a condus pe DJ 109P pe raza localității Ip, județul Sălaj, autoturismul marca VW cu nr. de înmatriculare  SJ-96-LIV, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 112/P/2016, inculpatul Haraidon Cristian a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană a cărui permis de conducere a fost anulat, fapte prev. de art. 336 alin. 1 C.p. și art. 335 alin. 2 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.,  art. 41 alin. 1 C.p. și art. 43 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul la data de 29.01.2016, în jurul orei 0505, inculpatul a condus pe str. Independenței de pe raza localității Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, autoturismul marca Mercedes E Class 270, cu nr. de înmatriculare BG 2229 FX, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală și cu permisul anulat.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 240/P/2016, inculpatul Markus Laszlo a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul la data de 27.02.2016, în jurul orelor 1917, inculpatul a condus pe raza localității Zăuan, județul Sălaj, autoturismul marca Opel cu nr. de înmatriculare SJ-50-DAV, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 393/P/2016, inculpatul Vălcăuan Dan-Constantin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul la data de 17.04.2016, inculpatul a condus pe strada Brădet din localitatea Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, autoturismul marca VW cu nr. de înmatriculare  SJ-03-EHG, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj