COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 04.04.2016 – 10.04.2016, au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 5 inculpați în 4 dosare penale, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 763/P/2015, inculpatul Ujvaroși Attila a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 13.07.2015, în jurul orelor 1823, inculpatul a condus pe 109P, pe raza localității Camăr, județul Sălaj, autovehiculul marca VW Transporter, cu nr. de înmatriculare SJ-30-ERY, fără a poseda permis de conducere.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 994/P/2015, au fost trimiși în judecată inculpații:

 Rostaș Sergiu-Florin, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, fapte prev. de art. 335 alin. 1 C.p. și art. 334 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.p.

Nicolici Florin-Avedis, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, fapte prev. de art. 335 alin. 1 C.p. și art. 334 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul la data de 03.09.2015, în jurul orei 1345, inculpatul Rostaș Sergiu-Florin a condus pe DN 1H pe raza localității Șimleu Silvaniei, jud. Sălaj, mopedul marca Peugeot fără a avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare și fără a poseda permis de conducere. De asemenea, inculpatul Nicolici Florin-Avedis, la aceeași dată, a condus din localitatea Criștelec, județul Sălaj până în Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, mopedul marca Peugeot fără a avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare și fără a poseda permis de conducere

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 208/P/2015, inculpatul Nicolici Florin-Avedis a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, fapte prev. de art. 336 alin. 1 C.p., art. 335 alin. 1 C.p. și art. 334 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul la data de 22.02.2015, Nicolici Florin-Avedis, a condus pe DJ 108F, pe raza localității Măeriște, județul Sălaj până în Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, autoturismul marca Peugeot având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală, fără permis și fără plăcuțe cu nr. de înmatriculare.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1293/P/2015, inculpatul Oros Călin-Florin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul la data de 20.11.2015, ora 1320, inculpatul a condus pe DJ 108F, pe raza localității Moiad, jud. Sălaj, autoturismului marca VW cu nr. de înmatriculare SJ-20-CNL, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj