COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 03.10.2016 - 09.10.2016, au dispus trimiterea în judecată a 6 inculpați în cinci dosare penale, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 1042/P/2015, inculpata Chiș Emilia-Ana a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prev. și ped. de art. 192 alin. 2 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 22.09.2015, inculpata a condus pe DN 1H, pe str. Partizanilor din localitatea Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, autoturismul marca Citroen cu nr. de înmatriculare SJ-66-EMI. Nu a observat pe trecerea de pietoni este angajat în traversarea străzii un pieton pe care l-a accidentat, iar în scurt timp acesta a decedat.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1140/P/2015, inculpatul Recian Niculaie Sorin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, faptă prev. și ped. de art. 253 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în seara zilei de 12.10.2015, inculpatul s-a deplasat în locul denumit ”Călăbuci Faț㔠din hotarul localității Recea Mare și cu un topor a tăiat un număr de 8 bucăți prun cu vârsta de 10 ani aparținând persoanei vătămate Sfăt Maria. Prejudiciul cauzat este în sumă de 800 lei.

Totodată, în dimineața zilei de 14.03.2016, inculpatul s-a deplasat în locul denumit ”Călăbuci Faț㔠din hotarul localității Recea Mare, unde a distrus prin scoatere din rădăcină un număr de 6 bucăți prun-puiet aparținând persoanei vătămate Sfăt Maria. Prejudiciul cauzat este în sumă de 90 lei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1145/P/2015, inculpatul Ardelean Adrian Sorin a fost  trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, faptă prev. și ped. de art. 378 alin. 1 lit. c C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul inculpatul a fost obligat la plata pensiei de întreținere în favoarea fiului său minor și, deși a realizat venituri, nu a plătit cu rea-credință timp de mai mult de 3 luni, pensia de întreținere stabilită pe cale judecătorească.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 1188/P/2015, inculpatul Horvat-Kocze Marius a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și instigare la mărturie mincinoasă, fapte prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.p., art. 338 alin. 1 C.p. și art. 45 C.p. rap. la art. 273 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 01.11.2015, în jurul orelor 2215, inculpatul a condus autoturismul marca VW Golf cu nr. de înmatriculare SJ-11-MEL, pe DC 103 pe raza localității Pericei și, întrucât nu a adaptat viteza la condițiile de drum, în curbă a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat în șanț. Inculpatul, care nu poseda nici permis de conducere, a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției și a instigat pasagerii din autoturism declare mincinos în fața organelor de urmărire penală.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 597/P/2016, inculpații:

Grebănar Barna Dănuț a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prev. și ped. de art. 233, 234 alin. 1 lit. d C.p. cu aplicarea art. 77 lit. d C.p. și art. 335 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

Kauți Nicoleta Maria a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art. 233, 234 alin. 1 lit. d C.p. cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în noaptea de 18/19.06.2016, inculpatul Grebănar Barna Dănuț împreună cu inculpata Kauți Nicoleta Maria, după o înțelegere prealabilă cu aceasta, prin violență a sustras persoanei vătămate banii și telefonul mobil, în scopul însușirii pe nedrept.

De asemenea, în noaptea de 18/19.06.2016, inculpatul Grebănar Barna Dănuț a condus un autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj