COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 03.05.2016 – 08.05.2016, în dosarul nr. 1050/P/2015, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Boldizsar Gheorghe pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută de art. 253 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 15.09.2015, inculpatul a distrus cu mâna ecranul unui aparat de joc din incinta SC Evita COM SRL Nușfalău.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

         Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Arestări preventive:

            Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei au dispus la data de 04.05.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale, în dosarul penal nr. 437/P/2016, față de inculpatul Berki Marton pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 233 alin. 1, 234 alin. 1 lit. d și f C.p., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.p.

         Inculpatul a fost prezentat la data de 05.05.2016 cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Șimleu Silvaniei care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

           Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul inculpatul, în data de 01.05.2016, pe timp de noapte, a pătruns prin escaladarea gardului, în curtea locuinței de domiciliu a persoanei vătămate S.A., în vârstă de 82 ani, din localitatea Nușfalău, cătun Corlate, județul Sălaj cu intenția de a-i sustrage banii din locuință și profitând de vârsta înaintată a persoanei vătămate, prin exercitarea de violențe, i-a sustras acesteia suma de 700 lei. În urma agresiunii, persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

 

         Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj