COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în perioada 28.11.2016 - 04.12.2016, au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, respectiv :

 

     - inculpatul Popa Ioan Liviu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p., constând în aceea în după-masa zilei de 20.07.2016, în jurul orelor 1817, aflându-se la organizatorul de șantier aparținând SC Selina SRL, din loc. Almașu, jud. Sălaj, după ce a fost lovit de către Stanciu Gheorghe Mihai cu mopul peste spate și cu palmele peste față, și-au adresat reciproc injurii, apoi a fugit după Stanciu Gheorghe Mihai, a luat o lopată și l-a lovit cu aceasta peste mâna stângă, persoana vătămată suferind leziuni care au necesitat pentru vindecare 25 zile de îngrijiri medicale

     - inculpatul Stanciu Gheorghe Mihai a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 C.p., constând în aceea în după-masa zilei de 20.07.2016, în jurul orelor 1800, aflându-se la organizatorul de șantier aparținând SC Selina SRL, din loc. Almașu, jud. Sălaj, s-a enervat pe numitul Popa Ioan Liviu care i-a aruncat apă în față și l-a lovit pe acesta cu un mop peste spate și cu palmele peste față, cauzându-i suferințe fizice.

 

   - inculpatul Pașcalău Ioan Marian a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p., cu aplicarea art. 44 alin. 1 C.p., constând în aceea la data de 08.03.2015, în jurul orelor 1030, în urma unui conflict spontan cu persoana vătămată I.C., conflict care a avut loc pe pășunea loc. Mesteacăn din com. Almașu, în apropierea stânei de oi îngrijită de inculpat, acesta a lovit-o pe persoana vătămată cu un par în cap, în zona frontală și occipitală, peste brațul drept, leziunile cauzate necesitând pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj