COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în perioada 29.08.2016 – 04.09.2016, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Rostaș Valer, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și fals privind identitatea, prev. de art. 335 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 44 alin. 1 C.p., art. 327 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 44 alin. 1 C.p. totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.

În fapt s-a reținut , în data de 30.03.2015, în jurul orelor 0926, a condus autoturismul marca VW Golf, cu nr. de înmatriculare BH-08-PNV, pe DJ 108A, pe raza localității Benesat, deși nu avea dreptul de a conduce autovehicule. La aceeași dată, fiind legitimat de organele de poliție s-a prezentat sub o altă identitate, folosind identitatea reală a unei persoane despre care știa are permis de conducere, pentru a induce în eroare oganele de poliție, fiindcă în realitate inculpatul nu avea permis de conducere.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Jibou.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj