COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 29.08.2016 – 04.09.2016, în dosarul penal nr. 689/P/2016, au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

Râpă Andrei, aflat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în stare de recidivă, faptă prev. de art. 228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a și art. 41 C.p.

Lingurar Iuliu, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în stare de recidivă, faptă prev. de art. 228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a și art. 41 C.p.

Lingurar Vasile, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă prev. de art. 228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b C.p. cu aplicarea art. 77 lit. a C.p.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul în data de 10.07.2016, inculpații Râpă Andrei, Lingurar Iuliu și Lingurar Vasile, au pătruns prin efracție în locuința de vacanță aparținând persoanei vătămate Pop Ioan-Sorin situată în localitatea Halmășd, în locul cunoscut sub numele generic Valea Morilor, de unde au sustras mai multe bunuri cauzând un prejudiciu în valoare de 7000 lei.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj