COMUNICAT

         

În dosarul nr. 107/P/2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj și polițiști din cadrul IPJ Sălaj – Serviciul de Investigare a Fraudelor fac cercetări față de suspectul I.V., pentru săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor, prev. de art. 386 alin. 1 C.p.

 Din probele administrate în cauză rezultă suspectul I.V., în calitate de candidat al unui partid politic la funcția de primar al Comunei Năpradea, la alegerile locale programate a se desfășura în data de 05.06.2016, a oferit și dat sume de bani unor cetățeni cu drept de vot ai Comunei Năpradea, pentru a-l vota.

În data de 02.06.2016 s-a început urmărirea penală și s-a dispus reținerea preventivă a suspectului I.V., pe o perioadă de 24 ore.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.        

 

                                                      Purtător de cuvânt

                                                       Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj