COMUNICAT

        

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în perioada 01.08.2016-05.08.2016, au soluționat prin rechizitoriu un dosar penal, respectiv:

 

- în dosarul nr. 142/P/2016, inculpatul Szatmari Bela, recidivist,  a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de  tentativă la omor, prev. de art. 32 alin.1 Cod penal, raportat la art.188 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.1 Cod penal, și lovire sau alte violențe, prev. de art.193 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin.1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal

 

         În fapt s-a reținut că, fapta inculpatului Szatmari Bela, care în stare de recidivă fiind, la data 11.07.2016, în jurul orelor 2230, în timp ce se afla în imobilul situat pe Aleea Tineretullui, loc. Zalău, jud. Sălaj, în urma unui conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, cu un cuțit de bucătărie, luat dintr-un sertar, cu forță, a aplicat părții vătămate B. M.-G., mai multe lovituri, din care una în zona abdominală, una în zona toracică și un număr de 4 lovituri în brațul și antebrațul drept, producându-i acesteia 6 plăgi tăiat înțepate, ce au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața acesteia, lovituri prin care a urmărit suprimarea vieții părții vătămate, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor, prevăzută de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. 1, cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.p.    

         Fapta aceluiași inculpat, care în stare de recidivă fiind, în data de 11.07.2016, în împrejurările descrise anterior, cu același cuțit a provocat părții vătămate P. R., o plagă tăiată la nivelul mâinii drepte, ce a necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale, care a intervenit pentru a salva viața surorii sale B.M., fără a-i pune în primejdie viața, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de lovire sau alte violențe, prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.1 Cod penal, faptă ce se află în concurs real cu infracțiunea de tentativă la omor, fiind aplicabile prev. art. 38 alin.1 Cod penal.   

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Tribunalului Sălaj.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.