COMUNICAT

        

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în perioada 15.08.2016-19.08.2016, au dispus trimiterea în judecată într-un dosar penal și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, după cum urmează:

 

- în dosarul nr. 664/P/2014 inculpatul KOVACS ROMEO JENO, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art.196 alin.2 C.pen.

 

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că în data de 23.05.2014, în jurul orelor 0815, inculpatul Kovacs Romeo Jeno, conducea autoutilitara marca Mercedes-Benz Sprinter, pe DJ 1108 G, pe raza localității Crasna, în direcția Vîrșolț. Ajuns la km 25+25 m, inculpatul a inițiat manevra de depășire regulamentară a unui biciclist care se deplasa în același sens, însă în timpul depășirii, biciclistul Kovacs Zoltan, a virat brusc stânga fără se asigure. Conducătorul auto a frânat și a virat stânga de volan însă nu a putut evita impactul astfel că a acroșat biciclistul cu partea din dreapta față a autoutilitarei, acesta a căzut pe carosabil iar autoutilitara a pătruns pe sensul opus de  circulație, după care s-a răsturnat în șanțul lateral. În urma accidentului persoana vătămată  a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 155-160 zile de îngrijiri medicale, leziuni care i-au pus în primejdie viața.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

- în dosarul nr. 408/P/2016, , procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei au încheiat la data de 17.08.2016, un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul KECZELI ALEXANDRU a prin care s-a stabilit o pedeapsă cu închisoarea de 1 an cu aplicarea art. 83 și următoarele din Codul penal , cu aplicarea amânării pedepsei cu un  termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art.  336 alin. 1  Cod pen.

 

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că:

 În data de 18.04.2016, în jurul orelor 20,20, inculpatul Keczeli Alexandru, a condus pe DC 79 pe raza localității Horoatu Crasnei, județul Sălaj, autovehiculul marca Volkswagen Polo cu numărul de înmatriculare SJ-04-YNA care se deplasa  pe direcția centru spre ieșirea din Horoatu Crasnei, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, a fost oprit în trafic de către organele de poliție. Fiind testat cu aparatul alcotest  acesta a indicat o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

           Din buletinul de analiză toxicologică nr. 480/IX/a/241,242 din 21.04.2016 emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Sălaj, rezultă că inculpatul avea în sânge, la momentul recoltării, o valoare de 1,60 g/l alcool pur în sânge la prima probă - ora 20,47  și 1,40 g/l alcool pur în sânge la cea de a doua probă - ora 21,47.

           Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis spre competentă soluționare, la Judecătoria Șimleu Silvaniei.

 

Dosarele au fost instrumentate împreună cu lucrători ai poliției judiciare din cadrul IPJ-SĂLAJ.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.