COMUNICAT

 

 

 

 Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei au dispus în perioada în perioada 01.08.2016 - 07.08.2016, trimiterea în judecată a unui număr de 4 inculpați în 4 dosare penale, după cum urmează:

 

1. Dosar nr. 306/P/2016 privind pe inculpatul CHEREJI IOAN trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1 Cod pen.

 

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că la data de 19.03.2016, în jurul orelor 1445, inculpatul a condus pe STR. Independenței din localitatea Șimleu Silvaniei, județul Sălaj,  autoturismul marca Ford cu nr. de înmatriculare SJ-07-DRE, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

2. Dosar nr. 425/P/2016 privind pe inculpatul VITAN IȘTVAN trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, faptă prev. de art. 338 alin. 1 Cod pen.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că la data de 22.04.2016, inculpatul, cu intenție, a părăsit locul accidentului după ce a acroșat motocicleta cu nr. de înmatriculare SJ-09-MKY.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

3. Dosar nr. 664/P/2016 privind pe inculpatul BANCIU FLORIAN-OLIMPIU trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere faptă prev. de  art. 335 alin. 1 Cod pen.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că în data de 29.06.2016, inculpatul  a condus pe drumurile publice un autovehicul fără a poseda permis de conducere.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

          4. Dosar nr. 356/P/2016 privind pe inculpatul ȘANDOR VASILE trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și viol, fapte prev. și ped. de art. 205 alin. 1 și 3, lit. b Cod pen. și art. 218 alin.1 Cod pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod pen., cu propunerea arestării preventive pe o perioadă de 30 zile, pentru infracțiunile susmenționate.

           

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că în data de 04.04.2016, a acostat persoana vătămată H. Ș.-I., pe care cu un pretext, l-a condus în atelierul mecanic de la subsolul clădirii Spitalului orășenesc „Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei, l-a lipsit de libertate în mod ilegal prin aceea că a încuiat ușa de acces în atelier pe interior și l-a împiedicat pe acesta să iasă ținându-l de mână, apoi prin constrângere a întreținut cu acesta raporturi sexuale orale.

         Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare, Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

 

  Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.