COMUNICAT

 

                 La data de 26.11.2014, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 2 inculpați, după cum urmează:

         S.B, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. de art. 335 alin. 1 C.p. Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul la data de 11.05.2014, inculpatul a condus autovehiculul marca Land Rover cu nr. de circulație provizoriu SJ-093523, pe DJ 110 E, fără a poseda permis de conducere. Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

         B.V., pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă prev. de art. 193 alin. 2 C.p. Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul la data de 25.09.2014, inculpatul a agresat fizic persoana vătămată A.V. provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 32-33 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Judecătoriei Șimleu Silvaniei.

         De asemenea, la data de 24.11.2014, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul A.R.G., pentru săvârșirea a 6 infracțiuni de complicitate la furt calificat, fapte prev. de art. 48 C.p. rap. la art. 228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p. și o infracțiune de complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, prev. de art. 48 rap. la art. 250 alin. 1 C.p.

         La data de 27.11.2014 , inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Șimleu Silvaniei care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

         Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul în perioada 25.02.2014 – 25.09.2014, inculpatul A.R.G. a participat în calitate de complice la infracțiunile de furt săvârșite de inculpatul I.B.L. într-un număr de 8 locuințe și o casă de vacanță situate pe raza județului Sălaj, de unde s-au sustras bani, bijuterii și alte bunuri cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 32.200 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.